Rádio Blatná se změní na Rádio Otava, chce podtrhnout důraz na region Prácheňsko

26. duben 2021

Regionální rozhlasová stanice Rádio Blatná, která se v první fázi své existenci zaměřovala pouze na stejnojmenné město, začne fungovat pod novým označením Rádio Otava. Chce tak lépe vystihnout region, jehož dění po expanzi pokrývá.

„Rádio Blatná začínalo jako malá internetová stanice, která se pozvolna rozšířila na FM pásmo ve svém „rodném městě“, na kmitočtu 89,7 MHz. Neustále jsme na rozvíjení rozhlasové stanice pracovali a podařilo se nám vybudovat další vysílač a značně rozšířit pokrytí i zásah obyvatelstva, v současné době tak pokrýváme i velkou část Písecka na kmitočtu 92,2 MHz,“ uvedl autor projektu regionálního rádia Josef Týc.

Logo Rádia Otava

Majitel stanice portálu Digitální rádio sdělil, že za změnou názvu je skutečnost, že Rádio Blatná dosáhlo k regionu, který se dříve označoval jako Prácheňsko a pokrýval ho svým děním právě stejnojmenný komerční program, který v minulosti nepřežil posilování silnějších značek na straně skupiny Media Bohemia. Analogové kmitočty po někdejším Rádiu Prácheň využívá v současné době Rock Rádio.

„V současné době, kdy mnoho regionálních stanic zaniklo a přešlo pod velké mediální reklamní hráče a většinou šíří „centrální program z Prahy“, naše rádio, jde směrem nezávislé regionální stanice,“ potvrzuje Týc a doplňuje: „Ke změně názvu v současné době připravujeme veškeré potřebné kroky.“ K nasazení označení Rádio Otava mimo jiné stanice přistupuje i proto, že lépe podtrhne cílení stanice na větší regionální celek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související