Rádio Čas může vysílat digitálně dalších osm let, v DAB+ ho ale zatím nenaladíte

21. únor 2019

Stanice je součástí Regionální sítě 7 ve standardu DVB-T, do přechodového multiplexu 13 již zařazena nebyla. Vlastníkem stanice a provozovatelů obou sítí je podnikatel Radim Pařízek.

Společnost Juke Box, která provozuje ostravské Rádio Čas patřící podnikateli Radimu Pařízkovi, může využívat licenci pro digitální pozemní vyslání dalších osm let. Na svém posledním zasedání o tom rozhodla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Stávající licence by vypršela 6. září 2021, nová je platná do téhož data roku 2029. Rádio Čas však prostřednictvím pozemního digitálního vysílání DAB+ vůbec nevysílá.

Provozovatel stanice v současné době uplatňuje licenci na možnost šířit Rádio Čas v pozemním vysílání ve standardu DVB-T. Stanice je pouze součástí Regionální sítě 7 (operátor Progress Digital), naopak v Přechodové síti 13 (DVB-T2) tento program chybí. Oba multiplexy patří opět Radimu Pařízkovi. Ostravský podnikatel v minulosti několikrát deklaroval, že je připraven podpořit rozvoj DAB+, vstup na tuto platformu tak do budoucna není vyloučen. Kmitočtové příděly pro regionální DVB-T sítě platí v tuto chvíli pouze do začátku roku 2020.

autor: lukpo
Spustit audio

Související