Rádio Dálnice spustilo v tichosti nový VKV vysílač nedaleko Prahy

29. květen 2017

Provozovatelem stanice, která je již řadu let ve fázi hibernace, je prostřednictvím společnosti Route Radio majitel televizí Relax a Rebel.

Komerční rozhlasová stanice Rádio Dálnice má několik dní v provozu nový VKV vysílač Sázava – Ostředek, který je umístěn na 34 km dálnice D1. Signál je šířen na frekvenci 88.6 MHz a přes nižší udávaný výkon 50 Wattů je jeho dosah dobrý. Redakce webu Digitální rádio registruje příjem nového kmitočtu i na pražském Jižním Městě. S horizontální (a nikoliv vertikální) anténou dosahuje úroveň signálu přes 20 dBuV.

Rádio Dálnice je již roky ve fázi hibernace, nicméně kroky z posledních týdnů a měsíců ukazují na to, že se projekt začíná hýbat. Do chodu byl nedávno uveden i vysílač Mnichovice – Mirošovice na 21 km dálnice D1. Díky silnému signálu Fajn North Music na 98.3 MHz však v Praze slyšet není. Webové stránky projektu nejsou roky aktualizovány. Dopravní informace pocházejí dokonce z roku 2010. V provozu není ani horká linka 12 800, která sice upozorňuje po zavolání na zvýšenou sazbu, následně se ale ozve informace, že volané číslo neexistuje. Od konce února má Rádio Dálnice aktivní distribuční trasu na satelitu Thor.

autor: lukpo
Spustit audio