Rádio Dálnice získalo licenci pro digitální pozemní vysílání, konkrétní plány ale zatím nemá

11. duben 2019

Stanice je prvním rádiem zaměřeným výhradně na řidiče. Aktuálně je k dispozici v pásmu VKV a na internetu. Zatím poslední Radioprojekt ji přisoudil třináct tisíc posluchačů týdně.

Rádio Dálnice, které patří ostravskému podnikateli a rockerovi Radimu Pařízkovi, získalo od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) oprávnění pro distribuci svého pozemního signálu prostřednictvím digitálních kanálů. V současné době je Dálnice dostupná prostřednictvím sítě analogových VKV vysílačů a na internetu, do budoucna však plánuje signál nabízet i majitelům DAB+ přijímačů. Kdy se tak stane, ale v tuto chvíli prozatím není jasné.

Pařízek redakci portálu Digitální rádio řekl, že technologii DAB+ chápe jako důležitou součást distribučního mixu. „Konkrétní plány ve smyslu, že bychom v tuto chvíli věděli, u jakého operátora a kde přesně budeme vysílat, nemáme,“ uvedl ostravský podnikatel. Licence pro digitální pozemní vysílání platí po dobu osmi let, na stejnou dobu získal Radim Pařízek pro Rádio Dálnice i satelitní licenci. Signál z družice využívá Dálnice pro distribuci na VKV vysílače.

autor: lukpo
Spustit audio

Související