Rádio Dechovka vstoupilo do DVB-T2 multiplexu 23

1. duben 2020

Stanice je šířena v terestrické síti Českých Radiokomunikací vedle televizí Barrandov nebo Seznam. Multiplex je dostupný pouze v lokalitách, kde již proběhl přechod na nový standard.

V lokalitách, kde již proběhl přechod na pozemní vysílání DVB-T2, mohou majitelé televizorů a set-top boxů s podporou tohoto standardu naladit nově také Rádio Dechovka. Stanice se od středy 1. dubna stala součástí multiplexu 23 Českých Radiokomunikací. Rozhlasová stanice sdílí svou kapacitu například s programy TV Barrandov HD, Seznam TV HD, Šlágr TV nebo TV Noe. V současné době má multiplex obsazených deset programových pozic.

Rádio Dechovka využívá k distribuci ke svým posluchačům řadu kanálů. K dispozici je v analogovém přenosu jak v pásmu VKV tak i na středních vlnách. Před několika lety převzalo v jižních Čechách kmitočty po zkrachovalém Rádiu Orlík hudebníka Josefa Zocha. Program je také k dispozici v multiplexu ČRa DAB+ v Praze, Ostravě a Plzni. Doposud mohli Rádio Dechovka ladit v DVB-T obyvatelé Prahy a středních Čech, a to v Regionální síti 4 společnosti Prague Digital.

autor: lukpo
Spustit audio

Související