Radio Holiday může vstoupit do DAB+ multiplexů v Hamburku a Šlesvicku-Holštýnsku

29. říjen 2021

Programovou nabídku v německých spolkových zemích Hamburk a Šlesvicko-Holštýnsko může rozšířit nový programový okruh Radio Holiday. Mediální regulátor informoval, že půjde o první turistický program zaměřený na problematiku cestování.

Radio Holiday bude čtyřiadvacetihodinovým programem, který posluchačům přinese veškeré důležité informace související s problematikou cestování. Nedávno se v nabídce celoplošné sítě Antenne Deutschland objevila podobně orientovaná stanice Aida Radio, tento program však zamíří do regionálních multiplexů na severu Německa. Vybrat si může distribuci v sítích pro města Sylt, Kiel, Lübeck a zařazení lze předpokládat i v balíku Hamburg K12C.

Mediální rada zároveň definitivně schválila společnosti Media Broadcast přidělení volné přenosové kapacity týkající se právě připravovaného druhého privátního DAB+ multiplexu pro město Hamburk. Přesný datum zahájení distribuce signálu z kóty Hamburg/Heinrich-Hertz-Turm zatím není v tuto chvíli oficiálně známý, signál by měl být šířen opět výkonem 4 kW. Prvními zákazníky mají být stanice Ostsewelle, Radio Teddy a HarbourTown Radio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související