Rádio Junior má nové studio plné nejmodernějších technologií, obsahuje i dotykový UHD monitor

2. březen 2023

Český rozhlas po přibližně čtvrtletní rekonstrukci otevřel nové studio čistě digitální rozhlasové stanice Rádio Junior. Tematický okruh pro nejmladší posluchače nabízí od 1. března nejmodernější vysílací pracoviště veřejnoprávní instituce. Kombinuje prvky klasického rozhlasového studia se studiem televizním.

Čtěte také

Nové studio vyniká nadstandardní akustikou, prostorovým i barevným vyvážením, disponuje variabilním LED osvětlením po obvodu celého studia (RGB barvený model). Součástí je i zapuštěný dotykový 4K televizor 86“ s rozlišením rozlišení 3840x2160 včetně integrovaného počítače a takzvaný „kreativní koutek“ z EchoJazz materiálu pro výrobu krátkých audio a video formátů, jako jsou video podcasty, živé streamy apod.

Co se týká technické části, najdeme tu například nejmodernější dotykový pult DHD, pět mikrofonů AKG, Motor Fader (kliky řízené motorem), počítač pro vysílací systém Dalet, PC pro moderátora, 1x CD/mp3 přehrávač, Phonebox a sluchátka nebo počítač pro automatické vysílání Rádia Junior včetně monitoru. V novém studiu je i několik kamer – webová kamera + 3x PTZ kamera s vysokým rozlišením a nezávislým ovládáním z externí režie.

Akustická stěna z materiálu EchoJazz se skládá ze 100 % PET, z čehož je nejméně 50 % recyklováno) včetně vybavení pro natáčení audio a video formátů (barové židle, barový stůl + mikrofon). Co se týká barevného provedení, jedná se primárně o bílý absorpční perforovaný obklad doplněný děrovaným ALU obložením s možností využití LED pásků. Interiérové prvky kombinují sytě žlutou a tyrkysovou. Ergonomické křeslo je určené pro moderátora.

autor: lukpo
Spustit audio

Související