Rádio Junior spustilo novou aplikaci pro děti. Hrami i poslechem je provede Ušoun Rušoun

29. listopad 2019

Rádio Junior, stanice Českého rozhlasu pro děti, spustila novou aplikaci, která dětem nabídne nejen zábavu a hry, ale především poslech vysílání a oblíbených pořadů živě i on-demand. Průvodcem je uživatelům Ušoun Rušoun, maskot Rádia Junior, s nímž mohou komunikovat a také si přizpůsobit jeho vzhled. Aplikace je dostupná ve verzi pro iOS i Android a lze ji zdarma stáhnout v App Store a Google Play.

Nová aplikace Rádia Junior nabízí i nejmenším dětem hry a zábavu, obohacené o možnost poslechu audio obsahu stanic Rádio Junior a Rádio Junior – písničky. V aplikaci lze nejen poslouchat živé vysílání, umožňuje také stáhnout vybraný audio obsah k přehrání později. Díky tomu lze aplikaci využívat i v offline režimu například na cestách. Průvodcem je dětem rozhlasové strašidlo Ušoun Rušoun, které promlouvá hlasem herečky Zory Jandové.

S Ušounem mohou děti komunikovat, pečovat o něj, ale také si přizpůsobit jeho vzhled. Mohou rovněž skládat vlastní hudbu, na kterou jim postavička zatančí, a nechybí ani klasické hry jako pexeso, puzzle či omalovánky. Za veškerou aktivitu sbírají děti body, díky nimž si mohou postavičku Ušouna dále přizpůsobovat.

„Děti jsou dnes zvyklé na vysokou míru interaktivity, kterou aplikace umožňuje, ale zároveň je nenucenou formou přivádí také k poslechu kvalitního audio obsahu. Toto jedinečné propojení je dle mého názoru jejím největším přínosem,“ podotýká Tomáš Vacek, šéfredaktor Rádia Junior. Na jednom zařízení může aplikaci, která je zdarma a zcela bez reklam, využívat až pět dětí díky možnosti oddělených uživatelských profilů. Praktická je také možnost načasovat vypnutí aplikace.

„Aplikacemi pro děti se zabývám posledních 10 let a na této mě nadchla unikátnost celého projektu. Povedlo se nám vyrobit plně animovanou živou postavu Ušouna Rušouna. Věřím, že výsledek bude malé posluchače bavit," říká programátor Pavel Vitešník ze společnosti BlueRed.cz, která aplikaci vyvinula.

Spustit audio

Související