Radio Kiss Kiss v Itálii konečně digitálně, dostalo i uspokojivý datový tok

6. březen 2017

Uskupení vysílatelů EuroDAB Italia zařazení nového rádia pochopitelně uvítalo. Stanici Kiss Kiss ladí denně okolo dvou milionů lidí.

Italská rozhlasová stanice Radio Kiss Kiss se rozhodla konečně vstoupit do pozemního digitálního vysílání DAB+. Díky multiplexu EuroDAB Italia je dostupná na území celého státu z řady vysílačů. Rozhlasová síť je obsazená zejména stanicí RTL 102.5 a jejími tematickými klony. Pro Radio Kiss Kiss byl zvolen uspokojivý datový tok 96 kbps, což při použité normě DAB+ bohatě postačí pro kvalitní zvukový vjem.

Uskupení vysílatelů EuroDAB Italia zařazení nového rádia pochopitelně uvítalo. Stanici Kiss Kiss ladí denně okolo dvou milionů lidí. Provozovatelé prakticky všech italských rozhlasových multiplexů v posledních měsících mohutně investují do výstavby nových DAB+ vysílačů. Nedávno se v této zemi, jak již web Digitální rádio upozornil, rozjela masivní kampaň na propagaci technologie. Ta cíli stejně jako v Belgii výhradně na řidiče. V oblasti Alto Adige (Südtirol/Jižní Tyrolsko) bylo také před několika týdny ukončeno vysílání v původním standardu DAB a pokračuje se pouze v modernějším DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio