Radio Krakow Kultura po krátké pauze opět v DAB+

25. červenec 2022

Tarnovský digitální rozhlasový multiplex opět obsahuje veřejnoprávní rozhlasovou stanici Radio Krakow Kultura. Tento okruh doplňuje programově vysílání Radia Krakow a OFF Radia Krakow. Souhlas s distribucí udělil Úřad elektronických komunikací (UKE).

Na návrat stanice Radio Krakow Kultura do DAB+ multiplexu v regionu Tarnow upozornil začátkem července portál RadioPolska. Důvod, proč je pro tuto oblast nutné speciální povolení regulátora, je prostý. Zatímco v Krakowě je program šířen s veřejnoprávním statusem, v Tarnově jde o multiplex, jemuž byla udělena komerční licence, proto je rozšíření nabídky podmíněno povolením UKE, k čemuž nyní došlo.

Součástí programové nabídky DAB+ multiplexu DABCOM jsou stanice Trendy Radio, Radio RDN Małopolska, Radio Profeto, Radio Bezpieczna Podróż a WP Radio. Digitální rozhlasová síť v Tarnově je šířena na kanálu 9C výkonem 300. Vysílač se nachází na vrcholu Hory svatého Martina. Webové stránky Radia Krakow Kultura je možné najít na adrese https://radiokrakowkultura.pl/, kde je stanice k dispozici také online.

autor: lukpo
Spustit audio

Související