Radio Maria pomáhá ve Francii digitalizovat rozhlasový éter

24. leden 2019

Stanice přišla s levným DAB+ přijímačem, který řada méně majetných lidí získala bezplatně. Ostatní Francouzi si ho mohou koupit v přepočtu za tisíc korun.

Významným propagátorem digitálního rozhlasového vysílání DAB+ je hned na několika trzích křesťanská stanice Radio Maria. Tematický program, který je pojítkem posluchačů s vírou v Ježíše Krista, například ve Francii dostal mezi posluchače stovky tisíc DAB+ přijímačů. Informoval o tom portál La Lettre.pro. Radio Maria přijímače nejen prodává za cenu čtyřicet euro, tedy v přepočtu okolo jednoho tisíce korun, ale chudým občanům a důchodcům je také rozdává. 

Radio Maria se podílí na digitálním rozhlasovém vysílání DAB+ například i v sousedním Polsku, kde se objevilo už v několika regionech díky privátním vysílatelům. Nesmazatelná je stopa této křesťanské stanice také na jihu Evropy, kde je součástí multiplexu „DAB Italia“ dostupného v různých koutech země. Ve verzi Südtirol je pak stanice k dispozici i v Jižním Tyrolsku skrze síť DABMEDIA. Jedním z propagátorů digitálního rádia je také česká rozhlasová stanice Radio Proglas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související