Radio Maria se rozhodlo expandovat ve Francii prostřednictvím DAB+

27. listopad 2018

Pro křesťanskou rozhlasovou stanici je tato technologie zcela logickou volbou, která ji umožní expandovat se signálem do nových regionů. Radio Maria se ve Francii uchází o kapacitu v některém ze dvou chystaných národních multiplexů.

Křesťanská rozhlasová stanice Radio Maria, která působí na řadě evropských trhů včetně Polska, Rakouska, Německa nebo Itálie, bude k dispozici prostřednictvím technologie DAB+ také ve Francii. Radio Maria je zde dostupné již od roku 1998, právě digitální rozhlas mu ale umožní významnou expanzi na celorepublikovou úroveň. Stanice se účastní výběrového řízení o obsazení kapacity v některém ze dvou chystaných národních multiplexů.

Portál DAB Italia připomněl, že Radio Maria se podílí na rozvoji digitálního rozhlasového vysílání v několika zemích, a to zejména právě na jihu Evropy. Aktuálně je možné signál Radia Maria v jeho lokalizovaných verzích naladit v jedenácti zemích na starém kontinentu, celkově pak včetně jeho partnerských sítí v 74 zemích po celém světě. Se svým signálem je stanice dostupná na pěti kontinentech. Investice do DAB+ je pro vysílatele zcela logickou volbou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související