Radio Paradiso, nice mix, pure fm a Energy Berlin s licencemi pro DAB+

16. prosinec 2020

Německé spolkové země Berlín a Braniborsko se mohou těšit na rozšíření programové nabídky, které se bude týkat ve třech případech multiplexu na kanálu 7B, v jednom pak sítě na kanálu 12D.

Rozhlasové stanice Radio Paradiso, nice mix, pure fm a Energy Berlin získaly od mediálního regulátora mabb digitální licenci pro spolkové země Berlín a Braniborsko. S výjimkou posledního zmiňovaného programu se oprávnění vztahují na DAB+ multiplex na kanálu 7B. Rozhlasová stanice Energy Berlin má licenci pro digitální distribuci ve spolkové zemi Braniborsko, tedy kanál 12D. Tato rozhlasová síť je zachytitelná i na omezeném území Čech. Zajímavostí je, že berlínské multiplexy fungují v horizontální polarizaci.

Všechny zúčastněné stanice mohou přidělenou kapacitu využívat po dobu sedmi let, tedy do roku 2027. Do výběrového řízení se přihlásily také rozhlasové programy Freies BürgerRadio Słubfurt a Fußball FanRadio TOP Berlin, které však nakonec své žádosti stáhly. Společnost MEGA Radio, která byla úspěšným žadatelem o přidělení kapacity, nakonec licenci pro Mega Radio Berlin vrátila. V DAB+ multiplexu na kanálu 7B vysílá stanice s téměř totožným názvem – Mega Radio mix.de. Energy Berlin na zařazení do sítě Berlin/BRBG K12D čeká.

autor: lukpo
Spustit audio

Související