Rádio Proglas avizuje spuštění DAB+ vysílače Velká Javorina a nové parametry z Černé hory

13. září 2024

Rádio Proglas pokračuje v rozšiřování své DAB+ sítě a brzy spustí nový vysílač na Velké Javorině. Tento vysílač, který pokryje velkou část Jižní Moravy, by měl začít vysílat do konce září. Zároveň Proglas pracuje na přeladění vysílače na Černé hoře, kde dojde také k navýšení vyzářeného výkonu, což výrazně zlepší kvalitu a dosah signálu.

Čtěte také

V posledních týdnech již došlo k přeladění DAB+ vysílačů operátora Teleko digital v několika lokalitách, včetně Jihlavy – Strážníku, Frýdku-Místku – Lysé Hory a Liberce – Proseče. Tyto změny, které zahrnují přeladění na definitivní kanály a zlepšení vyzařovacích parametrů, jsou součástí širší strategie, která má zajistit stabilní a kvalitní pokrytí digitálního rozhlasového vysílání po celé České republice.

Do konce roku plánuje Rádio Proglas dokončit přeladění všech svých vysílačů na finální kanály, protože dosavadní příděly operátorům končí. Rádio Proglas o tom informuje posluchače ve svém pravidelném měsíčníku. S novým vysílačem na Velké Javorině a vyšším výkonem na Černé hoře bude výrazně posílen signál v klíčových regionech. Přeladění z kanálu 5D na 7C zároveň otevře nové možnosti pro příjem sítě Antenne DE.

autor: lukpo
Spustit audio

Související