Rádio Proglas slaví 25 let, digitální rozhlas DAB+ podporuje dlouhodobě

8. prosinec 2020

Křesťanská rozhlasová stanice Rádio Proglas využívá pro své šíření multiplexů RTI cz a Teleko DAB. Digitální rozhlas je důležitou součástí jejího distribučního mixu. Program se přestěhoval v Brně do nového sídla.

Křesťanská rozhlasová stanice Rádio Proglas slaví právě dnes, v úterý 8. prosince, 25 let od zahájení svého vysílání. Nejvýznamnější novinkou, jak už jsme naše čtenáře dříve upozornili, je přestěhování náboženského okruhu do zcela nového brněnského sídla na Olomoucké 7. Při této příležitosti Rádio Proglas odvysílalo v pravé poledne mimořádně mši svatou. Celebroval ji ředitel stanice, páter Martin Holík. V ranních hodinách pak nabídl Proglas speciální vysílání Dopoledne s Proglasem.

Ve vysílání se kromě Holíka objevila například emeritní šéfredaktorka Marie Blažková. Do vysílání přišla dlouholetá moderátorka a redaktorka Magda Hauserová a šéf techniků Vladimír Kintr, průvodkyně pořadem Marcela Kopecká a Kateřina Rózsová oslovily i nastupující generaci kolegů a zazněla narozeninová přání známých osobností. Vysílání je možné zpětně poslechnout v Audioarchivu stanice. Rádio Proglas dlouhodobě podporuje digitální vysílání DAB+. Pro své šíření využívá multiplexů RTI cz a Teleko DAB.

autor: lukpo
Spustit audio

Související