Rádio Retro nabídne o prázdninách nejlepší výběr z dosavadního obsahu

1. červenec 2016

Pod výběrem a dramaturgií celého vysílání je podepsán redaktor Tomáš Černý.

Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů DAB+, kteří jsou v dosahu multiplexů Českého rozhlasu nebo společností RTI cz a Teleko, si budou moci v průběhu prázdnin naladit na Rádiu Retro to doposud nejlepší, co bylo v jeho vysílání k dispozici. Objeví se zde tak tematické bloky věnované historii, vědě i sportu. Z celkem logických důvodů se nebude vysílat pouze speciál věnovaný vánočním svátkům, který by v tomto ročním období nepůsobil příliš vhodně. Doposud byl program Rádia Retro věnován Karlu IV.

Další pohled do historie má příznačný titul 1938-1945 a uvádí zprávy, projevy či reportáže z období od Mnichovské dohody po Norimberský proces. Reflektuje okupaci, heydrichiádu, vyhlazení Lidic a Ležáků, exilovou vládu a nabízí také unikátní záznam výslechu několika přeživších lidických dětí před norimberským tribunálem. Vedle ucelených archivních snímků přináší komentované kompilace, jejichž autory byli například Jiří Suchý či Stanislav Motl. Další tematické bloky se jmenují Sportu zdar a Příběh vědy.

Pod výběrem a dramaturgií celého vysílání je podepsán redaktor Tomáš Černý. Jako moderátoři se představí také Jiří Grygar a Lucie Výborná (Příběh vědy), Petr Nováček a Milan Slezák (Rozdělený svět) a Karel Tejkal a Miroslav Augustin (Sportu zdar). Každé téma sestává ze sedmi čtyřhodinových bloků, jejichž pravidelná rotace je nastavena tak, aby se postupně dostaly do různých denních i nočních časů. Prázdninový speciál Rádia Retro začal úderem půlnoci 1. července a skončí s posledními vteřinami 31. srpna.

autor: lukpo
Spustit audio