Rádio Samson od pátku pouze v DAB+ a na internetu, VKV kmitočty jdou zpět na vysílací radu

1. listopad 2018

Provozovatel předpokládá, že se mu podaří získat všechny frekvence zpět a bude na nich moci spustit v následujících měsících zcela nový program.

Rádio Samson bude od pátku 2. listopadu vysílat pouze v rámci digitální distribuce DAB+ a také na internetu. Úderem půlnoci ze čtvrtka na pátek jeho VKV frekvence utichnou. Rádio Samson má v rámci digitálních kanálů pokračovat nadále s programem folkového a country programu, v pásmu FM chce však představit do budoucna zcela nové vysílání. V současné době je však stav takový, že VKV kmitočty se musí vrátit na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání.

Regulátor zahájí standardní proces, kterým bude licenční řízení. Rádio Samson by však mělo mít jako původní držitel těchto kmitočtů mít přednostní právo na jejich získání. Provozovatel stanice do budoucna plánuje na stávajících VKV frekvencích nabídnout prozatím blíže nespecifikovaný program se zaměřením na daný region. Rádio Samson je v rámci DAB+ dostupné jak prostřednictvím multiplexu společnosti RTI cz, tak i u operátora Teleko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související