Radio Schlagerparadies ladí přes 160 tisíc lidí, operuje však vyššími čísly

26. květen 2023

Podle Mediální analýzy 2023 Audio, německé obdoby Radioprojektu, ladí vysílání digitální stanice Radio Schlagerparadies 163 tisíc posluchačů, čím se drží přibližně na stejné úrovni jako Sunshine Live orientované čistě na elektronickou hudbu. Německé šlágry u posluchačů dlouhodobě bodují, V rámci denní poslechovosti se stanie chlubí více než půlmilionovým publikem.

Nárůst denní poslechovosti, který právě přináší cifru 163 tisíc posluchačů, znamená skok o 5,2 %. Denně si vysílání stanice Radio Schlagerparadies nenechá ujít 572 tisíc posluchačů. Vysílatel uvedl, že jde o nárůst o 8,1 %. Co se týká nejširší skupiny posluchačů, tak stanice oslovi více než 2,5 milionu lidí. Stanic věnovaných německým šlágrům je v digitálním éteru celá řada. Z veřejnoprávních programů můžeme jmenovat například BR Schlager nebo MDR Schlagerwelt.

Programový ředitel stanice Frank Brach k aktuálním výsledkům poslechovosti uvedl: „S nejnovějším vývojem jsme velmi spokojeni. Radio Schlagerparadies se na poli hitů dokáže kontinuálně vyvíjet už léta. S naším moderním, pestře namíchaným hudebním programem stále oslovujeme nové posluchače. I mezi mladšími lidmi. Máme velkou radost z tohoto skvělého výsledku a rádi bychom poděkovali našim posluchačům a partnerům.“ V části Čech je možné stanici naladit digitálně na kanálu 5C.

autor: lukpo
Spustit audio

Související