Radio Wave převzalo pozici lídra mezi digitálními stanicemi v týdenních datech

9. srpen 2017

Nadále vysokou poslechovost a popularitu mezi svým publikem si drží Český rozhlas Plus. Stanice nabrala oproti předchozímu měření tři tisíce posluchačů a dosáhla tak hodnoty 76 tisíc.

Nejpopulárnější digitální stanicí Českého rozhlasu v rámci týdenních dat je nově Radio Wave, které na této pozici vystřídalo Reginu DAB Praha. Ukázaly to dnešní výsledky poslechovosti Radioprojekt za období Q1 a Q2/2017. Radio Wave se může v týdenních datech pochlubit 25 tisíci posluchači, což je stejná cifra jako v předchozím období. V rámci denních dat zůstává Regina jedničkou s deseti tisíci posluchači, Wave jich má šest tisíc.

Druhou nejposlouchanější stanicí v rámci denní poslechovosti je mezi digitálními okruhy Radio Junior. To si denně naladí sedm tisíc lidí. Junior patří taktéž k nejpopulárnějším programům v týdenních datech, kde ho ladí 21 tisíc posluchačů. Se čtyřmi tisíci posluchači následuje ČRo D-dur a o tisícovku méně má ČRo Jazz. Ten je na tom v týdenních datech, kdy ho ladí 14 tisíc lidí, o tři tisícovky lépe než program Českého rozhlasu věnovaný výhradně vážné hudbě.

Nadále vysokou poslechovost a popularitu mezi svým publikem si drží Český rozhlas Plus. Stanice nabrala oproti předchozímu měření tři tisíce posluchačů a dosáhla tak hodnoty 76 tisíc. V rámci týdenních dat se Plus drží stále na hodnotě 120 tisíc posluchačů. Nejoblíbenějším okruhem Českého rozhlasu je nadále Radiožurnál, který si oproti předchozímu měření polepšil o téměř třicet tisíc posluchačů na hodnotu 835 tisíc. Díky tomu poskočil na pozici trojky trhu před Frekvenci 1. Poskočila i Vltava, která v denní poslechovosti vykázala 52 tisíc posluchačů, tedy +9 tisíc lidí.

Poslechovost stanic Českého rozhlasu:

ČRo Radiožurnál – 835 tisíc denně / 1.466 tisíc týdně
ČRo Dvojka – 342 tisíc denně/ 543 tisíc týdně
ČRo Plus – 76 tisíc denně / 120 tisíc týdně
ČRo Vltava – 52 tisíc denně / 158 tisíc týdně
Regina DAB Praha – 10 tisíc denně / 17 tisíc týdně
ČRo Junior – 7 tisíc denně / 21 tisíc týdně
Radio Wave - 6 tisíc denně / 25 tisíc týdně
ČRo D-dur – 4 tisíce denně / 11 tisíc týdně
ČRo Jazz – 3 tisíce denně / 14 tisíc týdně

autor: lukpo
Spustit audio