Radiožurnál ladí denně necelých 860 tisíc posluchačů, týdně přes půl druhého milionu lidí

7. srpen 2019

Vlajková loď Českého rozhlasu je dlouhodobě nejposlouchanější stanicí v Praze, velmi oblíbený je také u vysokoškoláků. Radiožurnálu patří prvenství v kategorii „spontánní znalost značky“.

Nejposlouchanější stanicí Českého rozhlasu je dlouhodobě Radiožurnál. Vyplývá to z dnes prezentovaných výsledků Radioprojekt za první a druhý kvartál letošního roku. Radiožurnál denně osloví necelých 860 tisíc posluchačů, týdně pak 1,5 milionu lidí. Radiožurnál si odnáší v rámci aktuálního Radioprojektu několik prvenství. Jako první napadne například s 15 % dotazované posluchače, jedná se o takzvanou spontánní znalost značky. Následovaný je Impulsem a Evropou 2.

Radiožurnál si drží dlouhodobě pozici nejoblíbenější stanice v Praze. V rámci týdenních dat ji patří hodnota 254 tisíc posluchačů, následují ho Evropa 2 a Rádio Impuls. Velmi dobře si vede vlajková loď Českého rozhlasu zejména u vysokoškoláků. Radiožurnál je taktéž nejposlouchanější stanicí mezi vědci (17,3 %), u lékařů a zdravotníků je na třetí pozici s 11,4 %, první je Impuls a Rádio Blaník. Radiožurnálu patří na trhu podíl 10,1 %. Nejposlouchanější stanicí v Česku je již řadu let Impuls – aktuálně 1,011 milionu.

Co se týká Českého rozhlasu Plus, jeho denní poslechovost se pohybuje s hodnotou 97 tisíc okolo stovky tisíc posluchačů. V rámci týdenních dat se může Plus pochlubit 154 tisíci posluchači. Nemění se ani pozice nejoblíbenější regionální stanice Českého rozhlasu, kterou je se 152 tisíci týdenními posluchači brněnské studio. Rozhlas posloucháme nejčastěji během zaměstnání – 35 %, následují domácí práce 19 % a cestování v automobilu 13 %. Týdenní zásah rádiem má hodnotu 86,5 % populace, denní zásah pak 61,7 % s průměrným poslechem okolo 4,5 hodiny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související