Radiožurnál Sport je rekordní, denně ho poslouchá nejvíce lidí ze všech digitálních stanic

10. srpen 2022

Posluchači si našli k digitálnímu Radiožurnálu cestu a stanice dlouhodobě navyšuje svou poslechovost. Významně se na tom podílí i skutečnost, že jediné sportovní rádio v českém éteru je distribuováno prostřednictvím platformy DAB+, která má na našem trhu také růstový charakter. Aktuálně stanice přes tuto technologii přijímá 14 % posluchačů.

Čtěte také

Radiožurnál Sport vygeneroval v aktuálním měření Radioprojekt za první a druhé čtvrtletí letošního roku 16 tisíc denních posluchačů, což ho řadí na samou špici oblíbenosti v kategorii čistě digitálních stanic. Za sebou dokonce nechal i Radio Wave s 12 tisíci posluchači. V rámci týdenních dat jsou pozice opačné. Radio Wave má v této kategorii 41 tisíc posluchačů, zatímco Radiožurnál Sport se dostal na 27 tisíc posluchačů.

Co stojí za úspěchem Radiožurnálu Sport a jeho rostoucí poslechovostí, je jasné – kvalitní zpravodajství, původní pořady a také přímé přenosy, které jsou v televizním prostředí leckdy k dispozici pouze za placenou bránou. Vladimír Kožíšek, vedoucí kontinuálního výzkumu společnosti Median, na dnešní prezentaci dat Radioprojektu předpověděl Radiožurnálu Sport další nárůst poslechovosti s tím, jak poroste obliba digitálního rádia DAB+.

Týdenní data digitálních stanic Českého rozhlasu

  • Radio Wave – 41 tisíc posluchačů
  • Radiožurnál Sport – 27 tisíc posluchačů
  • Rádio Junior – 18 tisíc posluchačů
  • Český rozhlas Jazz – 15 tisíc posluchačů
  • Rádio DAB Praha – 11 tisíc posluchačů
  • Český rozhlas Pohoda – 6 tisíc posluchačů
autor: lukpo
Spustit audio

Související