Rakouský operátor ORS sází na ochranu obsahu pomocí systému Irdeto

17. říjen 2016

„Na trhu v Rakousku je vysoce konkurenční a rychle se vyvíjející prostředí, takže pro nás bylo důležité uzavření dlouhodobého partnerství, které nám může přinést flexibilitu,“ uvedl operátor.

Rakouská telekomunikační firma ORS, tamní obdoba Českých Radiokomunikací, sází na ochranu obsahu pomocí kódovacího systému Irdeto. Smlouva mezi oběma subjekty byla podepsána minulý měsíc na veletrhu IBC v Amsterdamu. ORS přitom vidí posun od klasického kódování v podobě čipových karet k softwarovému řešení conditional access (podmíněnému přístupu, pozn. red.). Firma operuje jak v oblasti terestrických vysílačů, tak satelitní distribuce.

„Na trhu v Rakousku je vysoce konkurenční a rychle se vyvíjející prostředí, takže pro nás bylo důležité uzavření dlouhodobého partnerství, které nám může přinést flexibilitu, abychom podpořili rozšíření naší zákaznické základny a mohli uvést nové služby,“ konstatoval Michael Wagenhofer, výkonný ředitel ORS. Irdeto v oficiálním stanovisku mimo jiné hovoří o možnostech televize 4K/Ultra HD v oblasti satelitní distribuce a možnosti aktualizace systému v případě útoku zvenčí. Norbert Grill, generální a zároveň technický ředitel ORS, vnímá dohodu se společností Irdeto za klíčovou a zároveň jako upevnění pozice operátora.

autor: lukpo
Spustit audio