Regina DAB Praha chystá novinky pro majitele rádií s barevným displejem

8. únor 2017

Stanice už má v současné době možnost posílat posluchačům na displeje přijímačů například názvy pořadů, fotky moderátorů nebo stále titulky zpravodajství a rubrik.

Veřejnoprávní stanice Regina DAB Praha připravuje ve spolupráci s oddělením Nová média Českého rozhlasu řešení, které umožní majitelům DAB rádií zobrazovat na barevných displejích zpravodajství, dopravu, počasí a další obrazové informace podle připravených grafických šablon. Tuto funkci ocení majitelé digitálních rádií/autorádií s podporou standardu DAB+. Funkce vysílateli umožní mít stejné sdělení v textu i na obrázku.

Pro posluchače jde o velkou výhodu, protože někteří uživatelé DAB rádií mají zobrazení trvale přepnuté na slideshow (obrazové informace) a o zásadní sdělení na displejích by přišli. Český rozhlas Regina DAB Praha už tuto technologii otestoval při větších nehodách a nedávné smogové situaci. Tuto funkci používají na západ od nás některé veřejnoprávní stanice. Například rozhlas MDR učený pro oblast Saska, Saska-Anhaltska a Duryňska takto nabízí stručný výběr zpravodajství, případně aktuální počasí.

Regina DAB Praha - dopravní informace
autor: lukpo
Spustit audio