Regina DAB Praha v multiplexu Českého rozhlasu se signalizací dopravního zpravodajství

1. únor 2019

Majitelé digitálních rádií nepřijdou o důležité dopravní informace ani ve chvíli, kdy nemají stanici puštěnou a přehrávají si hudbu například z CD.

Digitální veřejnoprávní stanice Regina DAB začala vysílat v terestrickém multiplexu ČRo DAB+ se signalizací dopravního zpravodajství. Redakci našeho portálu o novince informoval vedoucí programu Karel Zajíc. „Pokud má posluchač v automobilu puštěné například cédéčko a na naší stanici se vysílá doprava, přijímač se automaticky přepne na toto zpravodajství. Po jeho skončení dojde k automatickému návratu k předchozí službě,“ popsal Zajíc princip signalizace TA. 

Regina DAB Praha patří v oblasti digitálního vysílání mezi přední inovátory a přináší posluchačům řadu vylepšení. Není to poprvé, kdy jde doprava do popředí jejího programu. Vzpomenout můžeme například na speciální zpravodajství ve formě slideshow v době, kdy stávkovali pražští taxikáři proti službám typu UBER nebo při komplikacích na důležitých silničních tepnách v hlavním městě. Další novinky ve formě slideshow budou v následujících týdnech na stanicích Českého rozhlasu následovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související