Regionální síť 6 z pražských Butovic je opět dostupnější, svědčí jí volný kanál 21

10. únor 2020

Příjem sítě byl reportován naší redakci mimo jiné z pražské Troje. Lokální multiplex už řadu let obsahuje pouze vysílání stanice TV 13 ve standardní a vysoké obrazové kvalitě. Koncem roku 2018 se do této sítě připojily i kanály Mňam TV, Mňau TV a Hobby TV, jejichž vysílání má být z rozhodnutí provozovatele ke konci února vypnuto. Na území hlavního města jde o zcela unikátní multiplex.

Regionální síť 6 z pražské městské části Nové Butovice je pro diváky pozemního vysílání opět dostupnější. Příjmu tohoto multiplexu na území hlavního města svědčí zejména vypnutí Regionální sítě 7 ze severočeské Černé Studnice, která stejně jako tento multiplex využívala kanál 21 a od soboty ji je možné sledovat na kanálu 50. Na novinku upozornil redakci portálu Digitální rádio spolupracovník Čestmír Polák.

„O Regionální síť 6 jsem přišel před lety, když bylo spuštěno vysílání z Černé Studnice. Od té doby jsem na daném kanálu nezachytil nic. Po přeladění Regionální sítě 7 se mi signál z Nových Butovic na anténě opět objevil,“ potvrdil Polák. Příjmu tohoto lokálního multiplexu svědčí i vysílání ve vertikální polarizaci, která se v Praze používá. V síti jsou šířeny kanály TV 13 HD, TV 13 SD, Mňam, Mňau a Hobby.

autor: lukpo
Spustit audio

Související