Regionální síť 6 z pražských Butovic přidala do nabídky dvě nové stanice

22. listopad 2018

Televizní síť, která slouží primárně pro informování obyvatel Prahy 13, je na území hlavního města unikátem. Provozovatel s napětím očekává, zdali bude možné od příštího roku v šíření signálu pokračovat.

Součástí Regionální sítě 6, která je ve standardu DVB-T šířena z pražské městské části Butovice, začaly vysílat dvě nové televizní stanice. Jedná se konkrétně o tematické programy Hobby TV a Mňau TV, jejichž provozovatelem je společnost S&P Broadcasting. Obě stanice jsou v multiplexu, který funguje na 21. kanálu výkonem 100 Wattů, šířeny ve standardním rozlišení s vysokým datovým tokem 5 Mbps (kódování MPEG-2).

Řadu let byla v Regionální síti 6 šířena pouze lokální stanice TV 13 ve standardním a vysokém rozlišení, k obohacení programové nabídky došlo teprve nedávno. Jan Jirák, generální ředitel společnosti AV-PARK, která je provozovatelem multiplexu, portálu Digitální rádio řekl, že firma by chtěla digitální síť provozovat i po roce 2019, bude ovšem záležet na tom, jak se k celé problematice regionálních multiplexů postaví Český telekomunikační úřad. „I přes nízký výkon je dosah sítě velký. Náš multiplex se dokonce podařilo zachytit i na Křivoklátsku,“ uvedl Jirák.

autor: lukpo
Spustit audio

Související