Regionální síť 7 s novou programovou pozicí Galerie, konec HD kanálů České televize

1. říjen 2018

Nová programová pozice je velkým překvapením v multiplexu patřícímu Radimu Pařízkovi. Statická obrazovka je dostupná s kódováním MPEG-2.

Česká televize dnes podle plánu ukončila v Regionální síti 7 a dalších DVB-T multiplexech vysílání svých programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Na diváky čekalo v terestrické síti společnosti Progress Digital po této operaci překvapení. Objevila se zde nová programová pozice pojmenovaná Galerie. Jde o statickou obrazovku se stejnojmenným názvem, která obsahuje dovětek „již brzy“. Aktuálně je tak v tomto multiplexu šířeno pět pozic – Kinosvět, Rebel 2 Slušnej kanál, Galerie, Rádio Čas a Rádio Čas Rock.

Co se týká technických parametrů nové programové pozice, k dispozici je video s rozlišením 720x576i s kódováním MPEG-2 a variabilním datovým tokem pohybujícím se v době měření od 0,6 do 1,5 Mbps, hodnota audia oscilovala mezi 63 a 81 kbps. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v současné době neeviduje žádnou žádost o udělení licence pro stanici s takovým názvem. Pokud by se situace změnila, objeví se tato informace na „elektronické vývěsce“ na webu regulátora. Naše redakce bude pochopitelně vývoj projektu sledovat.

Nová programová pozice Galerie v multiplexu RS7
autor: lukpo
Spustit audio

Související