Regionální stanice TVS vstoupila do pozemního vysílání DVB-T2

29. květen 2019

V multiplexu společnosti Digital Broadcasting je stanice k dispozici ve standardním rozlišení. Zájemci ji mohou naladit zejména na jihovýchodní a střední Moravě.

Regionální televize TVS, která byla v pozemním vysílání doposud dostupná pouze v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, začala využívat pro svou distribuci také Přechodovou síť 13 ve standardu DVB-T2. Oba operátoři patří ostravskému podnikateli Radimu Pařízkovi. Stanice TVS je k dispozici ze všech vysílačů Digital Broadcasting v dotčeném regionu, primárně tedy na jihu Moravy. Program byl do sítě zařazen ve stejnou chvíli jako regionálnítelevize.cz. Celorepublikové pokrytí sítě je 94,1 % populace.

Co se týká obsahu vysílání TVS, i její program je určen výhradně pro jihovýchodní a střední Moravu. Začátkem letošního roku prošla televize významnou proměnou – od 9. března se představila s kompletně novým vizuálem včetně loga. Stanice je k dispozici kromě pozemního vysílání například i v kabelových a IPTV sítích. Mimo region ji svým klientům nabízí i společnost UPC Česká republika nebo on-line služba SledováníTV. U všech operátorů je tento program dostupný prozatím pouze ve standardním rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související