Regionální verzi v DAB+ plánuje pro Severní Porýní-Vestfálsko i stanice Schlager Radio B2

9. březen 2021

Odpojované vysílání pro německou spolkovou zemi Severní Porýní-Vestfálsko nebude mít jen nová celoplošná stanice Sportradio Deutschland, ale také hitové Schlager Radio B2. Vysílatel požádal o vyhrazení datové kapacity v připravovaném komerčním multiplexu.

Berlínská rozhlasová stanice Schlager Radio B2 obsadí jednu z volných programových pozic v multiplexu s pracovním označením DAB+ NRW. Zprávu přinesl jako první portál Satellifax.de, objevila se však i na německém webu Infosat. DAB+ se pro německé vysílatele ukazuje jako ideální platformou pro jejich další expanzi. Dlouhodobě si tuto skutečnost pochvaluje například program lulu.fm, speciální okruh určený pro LGBTQ komunitu. Sídlo pro regionální vysílání Schlager Radio B2 by mělo být v Düsseldorfu.

Spuštění celozemské rozhlasové sítě pro komerční stanice bude pochopitelně v Severním Porýní-Vestfálsku znamenat významný pokrok v zavádění digitálního vysílání DAB+. Multiplex tohoto typu v dané spolkové zemi doposud nevysílá. Majitelé odpovídajících přijímačů si zatím mohli naladit „pouze“ celoplošné sítě DR Deutschland a Antenne DE a veřejnoprávní nabídku Radio fuer NRW, která obsahuje stanice WDR. V Severním Porýní-Vestfálsku, konkrétně v obci Kall, ještě funguje malý experimentální multiplex DAB+ Eiffel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související