Regionálnítelevize.cz skončí v pozemním vysílání, provozovatele trápí nejistota okolo místních multiplexů

6. leden 2020

Tematické televizi zaměřenou na regiony České republiky usnadnilo rozhodování přelaďování Regionální sítě 7. Multiplex navíc čeká s velkou pravděpodobností už pouze několik měsíců jeho existence.

Regionálnítelevize.cz už nebude pokračovat v pozemním vysílání a po několika letech tuto platformu opustí. Redakci portálu Digitální rádio to potvrdila ředitelka stanice Eva Stejskalová. Regionálnítelevize.cz využívala k distribuci nejprve Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací, která pokrývá zejména krajská města naší republiky, později přešla za výhodnějších podmínek do prakticky celoplošné a konkurenční Regionální sítě 7 firmy Progress Digital. Za svou hlavní distribuční platformu považuje nadále satelit.

Program bude pozemní cestou naladitelný už pouze v jižních Čechách, kde využívá regionální síť provozovanou podnikatelem Ivem Brabcem.

Stejskalová k odchodu uvedla, že za rozhodnutím stojí zejména nejistota ohledně budoucnosti regionálních sítí. Ty mají v současné době jistou existenci fungování do konce června letošního roku. Regionální síť 7 bude muset ale v následujících dnech a týdnech přeladit některé své vysílače. V západních Čechách například převezme uvolněný kanál 36 po České televize z Klínovce. Regionálnítelevize.cz se soustředí na další formy distribuce, posilovat bude na internetu, na šíření se chce domluvit i s O2 TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související