Regionálnítelevize.cz ve vysokém rozlišení? V průběhu příštího roku

16. listopad 2020

Vysílání ve vysokém rozlišení začíná být zajímavé i pro menšní hráče. Regionálnítelevize.cz plánuje tento krok na duben 2021. Technická novinka bude souviset s obměnou vysílacího pracoviště.

Přechod ze standardního do vysokého rozlišení už není tabu ani pro menší vysílatele. Potvrzením této skutečnosti je plánovaný krok Regionálnítelevize.cz. Ředitelka stanice Eva Stejskalová na přímý dotaz portálu Digitální rádio uvedla, že tento krok je plánovaný na druhý kvartál příštího roku, konkrétně na duben. „Budeme měnit odbavování a při té příležitosti půjdeme do HD,“ oznámila Stejskalová. Na satelitu bude obrazová kvalita limitována vyhrazeným datovým tokem, ale u kabelových operátorů a IPTV nikoliv.

Regionálnítelevize.cz sama sebe charakterizuje jako projekt, který mediálně propojuje jednotlivé regiony České republiky a na jednom místě přináší aktuální zpravodajství ze všech obcí, měst a krajů naší země o společenském, ekonomickém, kulturním či sportovním dění. Mezi nejznámější spolupracující projekty patří například TVS pro Slovácko a Jihomoravský kraj, liberecká RTM plus nebo TV Vysočina. V minulosti byla stanice k dispozici i v pozemním vysílání – nejprve v Regionální síti 8, později v multiplexech Digital Broadcasting.

autor: lukpo
Spustit audio

Související