René Zavoral na Dvojce: Rozšíříme pokrytí DAB+ na 95 procent, chceme představit nové počiny

4. prosinec 2019

Generální ředitel Českého rozhlasu ve vysílání uvedl, že veřejnoprávní médium chystá několik menších, případně jeden větší digitální projekt. V minulosti nabídl Rozhlas v multiplexu ČRo DAB+ již několikrát speciální sportovní rádio.

Český rozhlas rozšíří v příštím roce již avizované pokrytí signálem digitálního rozhlasu DAB+ na 95 procent populace a při této příležitosti plánuje posluchačům představit i některé nové projekty. V rozhovoru s Terezou Kostkovou to na stanici ČRo Dvojka uvedl generální ředitel René Zavoral. „Plánujeme, řekněme nějaké malé nebo jednu větší digitální stanici, ale nese to sebou pochopitelně starost, jak celou rozhlasovou rodinu uživit,“ konstatoval Zavoral.

Podle generálního ředitele Českého rozhlasu si veřejnoprávní médium velmi váží 45 korun coby měsíčního koncesionářského poplatku a platební morálku posluchačů považuje za velmi dobrou. „Pokud by páni politici byli malinko otevřeni diskusi o 50 korunách, a já jsem pořád přesvědčený o tom, že 50 korun versus 45 korun není tak velký zásah do kapes nikoho z nás, tak by to byl velký krok. Znamenalo by to asi 250 milionů korun v rozpočtu a s tím už bychom mohli udělat hodně krásné věci a obsah,“ uvedl René Zavoral.

autor: lukpo

Související