Retro Music TV se vrací k Českým Radiokomunikacím, v DVB-T2 bude součástí multiplexu 22

30. listopad 2020

Hudební stanice Retro Music TV bude opět využívat celoplošnou síť Českých Radiokomunikací. Tento krok zdůvodňuje jako součást dlouhodobé obchodní strategie. V multiplexu 24 bude její vysílání vypnuto koncem února 2021.

Hudební stanice Retro Music TV bude opět součástí programové nabídky jedné ze sítí Českých Radiokomunikací. Aktuálně je program k dispozici v DVB-T2 multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting. Dnes v 10 hodin dopoledne došlo k zařazení Retro Music TV do celoplošné sítě 22, kde se stanice objevila na programové pozici Test 3. Kanál tak doplní v nabídce hudební stanice Óčko a Óčko Star. Diváci, kteří již mají Test 3 naladěn, ho mohou na svém přijímači přesunout na lepší programovou pozici.

Jak uvedl pro portál Digitální rádio spolumajitel hudebního programu Tomáš Fuxa, paralelní distribuce u Českých Radiokomunikací a Digital Broadcasting bude probíhat do konce února příštího roku. Od března 2021 už bude Retro Music TV pouze součástí multiplexu 22. Jako důvod tohoto kroku Fuxa zmínil dlouhodobou obchodní strategii. Retro Music TV nedávno požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání vedle nové terestrické licence také o udělení samostatného oprávnění pro kabelové sítě a satelitní šíření.

autor: lukpo
Spustit audio

Související