Rock Antenne míří v Mnichově do VKV pásma, M 94.5 má zůstat pouze v DAB+

13. únor 2017

VKV frekvence M 94.5 coby regionální stanice je lokálního charakteru s výkonem 100 Wattů. Pro tohoto vysílatele však může být odebrání kmitočtu likvidační.

Mnichovská rozhlasová stanice M 94.5 s největší pravděpodobností přijde o svůj VKV kmitočet v bavorské metropoli. Informuje o tom deník Süddeutsche Zeitung. Frekvenci 94.5 MHz by tak využívala nově stanice Rock Antenne, sesterský okruh Antenne Bayern zaměřený výhradně na rockovou hudbu. O kmitočtu se má sice rozhodovat až ve čtvrtek, německý list nicméně celou záležitost považuje za hotovou věc.

VKV frekvence M 94.5 coby regionální stanice je lokálního charakteru s výkonem 100 Wattů. Pro tohoto vysílatele však může být odebrání kmitočtu likvidační, protože jde o jediný prostředek, který mu umožňuje šířit signál v FM pásmu. M 94.5 tak bude mít pravděpodobně jedinou možnost – spolehnout se s nejistým výsledkem na šíření prostřednictvím mnichovského DAB+ multiplexu na kanálu 11C a také na internetu. Regionální stanice bude moci frekvenci využívat až do září, původně se předpokládalo, že to bude pouze do dubna.

autor: lukpo
Spustit audio