Rok 2019 byl ve Velké Británii rekordním pro digitální rozhlas v automobilech

22. leden 2020

95 % nových vozů, což znamená přes dva miliony kusů, již vyrazilo na tamní silnice s digitálním tunerem, v případě užitkových vozů to bylo 64 % (přes 230 tisíc kusů).

Organizace Digital Radio UK se pochlubila výsledky digitálního rozhlasového vysílání DAB a DAB+ ve Velké Británii. Rok 2019 byl rekordním z pohledu vybavenosti automobilů. 95 % nových vozů, což znamená přes dva miliony kusů, již vyrazilo na tamní silnice s digitálním tunerem, v případě užitkových vozů to bylo 64 % (přes 230 tisíc kusů). Před deseti lety to byla ke konci roku 2010 pouhá čtyři procenta. Velké Británii by mohla pomoci i implementace směrnice EU, je však otázkou, zdali se tak stane.

„Pro rádia i řidiče ve Velké Británii je skvělou zprávou, že na silnici je nyní o 2,38 milionu více vozidel s přístupem k více než 50 národním a stovkám místních digitálních stanic. Nárůst dostupnosti DAB v nových autech z méně než 5 procent před deseti lety na současných 95 procent je známkou toho, jak daleko se digitální rádio DAB dostalo díky masivní podpoře výrobců vozidel a Společenství výrobců automobilů a obchodníků,“ uvedl mimo jiné Ford Ennals, generální ředitel Digital Radio UK.

autor: lukpo
Spustit audio

Související