Rozhlas a televize Slovenska spustily hybridní adventní aplikaci

29. listopad 2016

Slovenské veřejnoprávní médium je v tuto chvíli vedle společnosti Markíza Slovakia pouze jedním ze dvou subjektů, které u našich východních tuto technologii podporují.

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS), veřejnoprávní médium našich východních sousedů, spustily novou hybridní aplikaci pro chytré televizory a set-top-boxy s funkcí HbbTV připojené k internetu. Advent 2016 je určen pro všechny, kteří si chtějí zkrátit čekání na vánoční svátky. Tuto aplikaci spustila RTVS již potřetí, poprvé to bylo v roce 2014. Od tohoto roku veřejnoprávní médium standard HbbTV podporuje. Hybridní vysílání RTVS funguje od 13. června 2014.

Slovenské veřejnoprávní médium je v tuto chvíli vedle společnosti Markíza Slovakia pouze jedním ze dvou subjektů, které u našich východních tuto technologii podporují. Stejně jako Markíza i RTVS má menu na svých programech jednotné. Rozhlas a televize Slovenské v současné době nabízí v HbbTV kromě aplikace Advent i archiv zpravodajství a teletext. Technologie je v současné době dostupná v pozemním vysílání (tamní multiplex 3), na satelitu Astra 3B a v rámci vybraných kabelových operátorů. IP protokol hybridní technologii bohužel nepodporuje.

autor: lukpo
Spustit audio