Rozhlasová rodina Deutschlandradio na poli DAB+ dlouhodobě roste, její vysílání ladí miliony posluchačů

17. srpen 2021

Rozhlasová rodina Deutschlandradio dlouhodobě na poli digitálního vysílání DAB+ roste. Ukázaly to aktuální výsledky Mediální analýzy Audio publikované v červenci. Deutschlandradio postupně vypíná méně významné vysílače své VKV/FM sítě.

Mezi posluchači staršími 14 let má technologie DAB+ podíl na publiku dokonce 20,4 procenta. Rostoucí hodnoty digitálního vysílání jsou nezpochybnitelné. Deutschlandfunk Nova, stanice, která je dostupná pouze digitálně, ladí denně 140 tisíc posluchačů, v maximu stanice však dokázala oslovit svým vysíláním i 900 tisíc lidí. Vlajková loď Deutschlandfunk se může pochlubit více než 2,2 milionu denních posluchačů.

„Tato čísla jsou velkým uznáním od našich posluchačů. Jasně ukazují, že je stále velký zájem o nezávislé, veřejnoprávní zpravodajství. Rádio jako prostředek spojuje generace a zůstává důvěryhodným každodenním společníkem pro všechny věkové skupiny. Jsem obzvláště potěšen zvýšeným poslechem programu Deutschlandfunk Kultur,“ uvedl při této příležitosti Stefan Raue, ředitel rozhlasové skupiny Deutschlandradio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související