Rozhlasová rodina Deutschlandradio promítne DAB+ do veletrhu IFA i mimo něj

27. srpen 2018

Trojice rozhlasových stanic bude na technologickém veletrhu přítomna osobně a opět tu postaví speciální prosklené studio. Zájemci se budou moci expertů na digitální rádio zeptat na cokoliv, co je zajímá.

Rozhlasová rodina Deutschlandradio, kterou tvoří stanice Deutschlandfunk, Deutschlandfunk Nova a Deutschlanfunk Kultur, stojí v sousedním Německu na čele propagace digitálního rozhlasu DAB+. Není se proto čemu divit, že při příležitosti nadcházejícího technologického veletrhu IFA v Berlíně, si připravila pro své posluchače několik novinek. Samozřejmostí bude pochopitelně i přítomnost stanice na samotné akci, a to formou speciálního proskleného studia.

Kromě zpravodajské aplikace Dlf24 a mobilní audiotéky Dlf je nově možné si sestavit z odvysílaných pořadů vlastní rozhlasový program, a to s možností uložení do offline režimu. K dispozici jsou přitom formáty odvysílané za posledního půl roku. V tomto směru je tedy neocenitelný archiv Českého rozhlasu, kdy si mohou posluchači „sáhnout“ na záznamy řadu let nazpět. Při příležitosti veletrhu IFA si otestuje Deutschlandradio i systém varovného hlášení, který bude aktivní v době nečekaných událostí, jako jsou katastrofy nebo jiné nebezpečí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související