Rozhlasová stanice Český Impuls s prodlouženou licencí, Rádio Dálnice s novým vysílačem

27. červen 2019

Rádio Dálnice chystá vstup do Mikulova. Bude zde vysílat na stejném kmitočtu, který nedávno vrátila RRTV v případě Ostrovačic u Brna. Výkon nového stanoviště bude 50 Wattů.

Rozhlasová stanice Český Impuls bude i v následujících letech pokračovat ve vysílání v pásmu středních vln. Tuto strategii posvětila na svém aktuálním zasedání jejímu provozovateli, společnosti LIN, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Oprávnění, které vyprší po 10. říjnu 2025 se týká analogového kmitočtu 981 kHz s výkonem 10 kW v lokalitě Líbeznice. Naopak prodloužení licence Rádiu Dechovka regulátor zamítl. Společnost RadioPraha tak bude muset tuto situaci vyřešit až po vypršení stávajícího oprávnění, a to zcela novou žádostí.

Rádio Dálnice, projekt dopravní rozhlasové stanice ostravského podnikatele a rockera Radima Pařízka, může zprovoznit nový VKV vysílač v Mikulově. Frekvence 94,2 MHz tu může fungovat s výkonem 50 Wattů. Na základě stanoviska od Českého telekomunikačního úřadu vzala zároveň RRTV na vědomí vrácení téže frekvence pro obec Ostrovačice. ČTÚ konkrétně informoval, že už danou frekvenci není možné využívat. Do licenčního řízení posílá regulátor nové frekvence pro Kroměříž (99,9 MHz), Náchod (99,7 MHz) a Luže (93,2 MHz). Poslední kmitočet využívalo několik let stejnojmenné obecní rádio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související