Rádio Dálnice vypnulo jeden ze svých VKV vysílačů

25. červen 2019

Vypnutí se dočkal konkrétně jeden z vysílačů na dálnici D1 před Brnem. V pravidelné měsíční monitorovací zprávě informoval o tomto kroku Český telekomunikační úřad.

Rádio Dálnice, projekt dopravního rádia ostravského podnikatele a rockera Radima Pařízka, ukončilo v průběhu května fungování jednoho ze svých vysílačů v analogovém pásmu VKV/FM. V pravidelné měsíční monitorovací zprávě o tom informoval Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Jedná se konkrétně o vysílač Ostrovačice, který se nachází nedaleko Brna na dálnici D1. Stanovišti byla přidělena frekvence 94,2 MHz a maximální vyzářený výkon 50 Wattů.

Rozhlasovou stanici je možné naladit v řadě distribučních kanálů. Primární je pro tento specializovaný okruh právě síť VKV vysílačů, které pokrývají mimo jiné dálnici D1. Cílem rádia je zajistit řidičům aktuální informace o dopravě na hlavních silničních tazích. Rozhlasová stanice vysílá dopravu nejen v češtině, ale také angličtině. Zájemci mohou Rádio Dálnice naladit také v DVB-T multiplexu Regionální síť 7, na satelitu Thor nebo v kabelové síti společnosti UPC.

autor: lukpo
Spustit audio

Související