Rozhlasová stanice Donau 3 FM již brzy v bavorském DAB+ multiplexu Allgäu

26. únor 2020

Zlepšení příjmu se očekává zejména v regionech Günzburg a Neu-Ulm. V červenci tohoto roku je v případě multiplexu Allgäu plánováno spuštění nového vysílače Pfänder v okolí Bodamského jezera.

Nabídka bavorské rozhlasové sítě Allgäu, která se svými vysílači operuje skrze kanál 8B na jihu Bavorska, se brzy rozšíří o stanici Donau 3 FM. Odpovídající licenci pro paralelní distribuci s VKV vydal na jednom ze svých posledních zasedání tamní mediální regulátor BLM. Programu by měl být stejně jako v případě většiny ostatních stanic vyhrazen datový tok 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Povolení bylo uděleno do 30. června 2025.

Díky digitálnímu rádiu DAB+ bude možné stanici zachytit i v nových oblastech. Zlepšení příjmu se očekává zejména v regionech Günzburg a Neu-Ulm. V červenci tohoto roku je v případě multiplexu Allgäu plánováno spuštění nového vysílače Pfänder v okolí Bodamského jezera, takže pokrytí digitálním signálem se ještě zlepší. V případě zlepšených troposférických podmínek je tato rozhlasová síť zachytitelná i na našem území.

autor: lukpo
Spustit audio

Související