Bavorský DAB+ multiplex Allgäu také z nového vysílače Pfronten

25. listopad 2019

Rozhlasová síť obsahuje mimo jiné stanice Allgäu Heimatmelodie, AllgäuHIT, Griaß di Allgäu, Hitradio RT1 Südschwaben, Arabella Kult a Galaxy Allgäu.

V uplynulých týdnech byl do provozu uveden nových digitální rozhlasový vysílač pro multiplex Allgäu. Pfronten šíří signál výkonem 2 kW ve vertikální polarizaci. Jedná se o čtvrtý vysílač, který šíří tuto rozhlasovou síť. Multiplex funguje od prosince loňského roku, kdy si jako první mohli naladit majitelé digitálních rádií signál z Grüntenu. Spuštěním tohoto stanoviště je expanze rozhlasové sítě pro letošek dokončena a pokračovat bude v příštím roce.

Regionální multiplex Allgäu může v tuto chvíli přijímat podle předpokládaného pokrytí 626 tisíc domácností a více než půl milionu ho zachytí na pokojovou anténu. Provozovatelem sítě je společnost Bayern Digital Radio. Díky tomuto rozhlasovému multiplexu bylo možné programovou nabídku v Bavorsku rozšířit o stanice Allgäu Heimatmelodie, AllgäuHIT, Griaß di Allgäu, Hitradio RT1 Südschwaben, Arabella Kult, Galaxy Allgäu, Radio Schwaben a RSA Radio Oberallgäu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související