Rozhlasová stanice Leipzig Beatzz míří do saského lokálního DAB+ multiplexu

2. listopad 2022

Součástí digitální rozhlasové sítě DAB+ Leipzig se v dohledné době stane tematická stanice Leipzig Beatzz. Na sociální síti LinkedIn o tom informoval provozovatel tohoto multiplexu, společnost Divicon Media, s tím, že oba subjekty spolu podepsaly novou distribuční smlouvu.

Rozhlasovou síť DAB+ Leipzig je možné zachytit na úrovni dálkového příjmu v části Krušných hor a Ústeckého kraje, a to na kanálu 6C. Pokrytí je omezené díky relativně nízkému výkonu 2 kW, do Čech už tak proudí naprosté minimum signálu. Multiplex je v provozu od 31. ledna 2018, zanedlouho tak oslaví pět let v digitálním rozhlasovém éteru. V současné době je v této síti šířeno čtrnáct stanic.

„Leipzig Beatzz vám přináší hudbu a hvězdy budoucnosti přímo do vašich reproduktorů a poskytuje vám nejžhavější tipy akce v Lipsku a okolí,“ láká na své vysílání provozovatel digitální rozhlasové stanice. Ze známých programů jsou dále v tomto DAB+ multiplexu k dispozici například stanice lulu.fm, Energy Sachsen, 90s90s nebo egoFM. Kromě Lipska v současné době funguje lokální rozhlasová síť také ve Freibergu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související