Rozhlasová stanice lulu.fm již vysílá digitálně v Hesensku, prozatím testuje

26. leden 2017

Hesenský multiplex funguje v současné době ze tří vysílačů, jejichž výkon se pohybuje od 4.5 kW do 5 kW a je použita vertikální polarizace. Použit je kanál 11C.

Německá rozhlasová stanice lulu.fm, jejíž vysílání je určeno zejména pro gay a lesbickou komunitu, zahájila v uplynulých dnech zkušební vysílání v digitálním DAB+ multiplexu DR Hessen. Ostrý start, jak již redakce webu Digitální rádio upozornila, je naplánovaný na 1. února. Datový tok stanice je 56 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. V multiplexu jsou dále šířeny například stanice harmony.fm, planet radio nebo Absolut HOT.

Hesenský multiplex funguje v současné době ze tří vysílačů, jejichž výkon se pohybuje od 4.5 kW do 5 kW a je použita vertikální polarizace. Jde konkrétně o stanoviště Großer Feldberg, Frankfurt (Main) Europaturm a Mainz-Kastel. Kromě multiplexu DR Hessen, který funguje na kanálu 11C, je možné v této spolkové zemi naladit také rozhlasovou síť tamního veřejnoprávního rozhlasu (kanály hr) na kanálu 7B a celoplošný multiplex společnosti Media Broadcast. Ta funguje ve všech spolkových zemích na jednotném kanálu 5C.

autor: lukpo
Spustit audio