Rozhlasová stanice Oldie Welle rozšířila v Bavorsku dostupnost prostřednictvím DAB+

10. srpen 2020

Díky spuštění Oldie Welle v dalším rozhlasovém multiplexu si mohou stanici naladit obyvatelé okresů Eichstätt, Neuburg-Schrobenhausen, Pfaffenhofen a Ingolstadt.

Rozhlasová stanice Oldie Welle je prostřednictvím pozemního digitálního rozhlasu DAB+ v sousedním Bavorsku dostupnější. Po multiplexu Niederbayern, který lze zachytit i hlouběji na území Čech, se program objevil také v síti Ingolstadt. Od července je stanici Oldie Welle vyhrazen datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Program přináší regionální zpravodajství, informace z Německa i to nejdůležitější ze světového dění.

Díky spuštění Oldie Welle v tomto multiplexu si mohou stanici naladit obyvatelé okresů Eichstätt, Neuburg-Schrobenhausen, Pfaffenhofen a Ingolstadt. Další možností je pak on-line stream, na který není uplatněna geoblokace, takže si ho může pustit například i zájemce na území České republiky nebo Slovenska. Multiplex Ingolstadt funguje na kanálu 11A z vysílačů Gelbelsee a Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg, oba s výkonem 10 kW vertikálně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související