Rozhlasová stanice Radio B2 posílila svou pozici v hesenském DAB+

15. leden 2019

Privátní rádi hraje německé šlágry a největší hity uplynulých desetiletí. K dispozici je od ledna nově i na satelitu Astra.

Rozhlasová stanice Radio B2 zlepšuje dostupnost prostřednictvím technologie DAB+ (pozemní digitální rozhlas) v německé spolkové zemi Hesensko. Nově je možné tento okruh naladit nejen v multiplexu Hessen Süd (Hesensko jih) na kanálu 11C, ale také v rámci sítě Hessen Nord (Hesensko sever) na kanálu 6A. Jak z výše uvedeného vyplývá, signál privátní stanice Radio B2, která se orientuje na prověřené hity a německé šlágry, je dostupné prakticky v celém regionu. 

V souvislosti s letošním rokem a sítí Hessen Süd je třeba zmínit, že v průběhu února by měl tento DAB+ multiplex přejít na nový vysílací kanál 12C. Možnost jeho případného dálkového příjmu na území Čech tak skončí. Stejný kanál používá i multiplex ČRo DAB+ v případě několika vysílačů, mimo jiné Praha – Žižkov, Ústí nad Labem – Buková hora nebo Trutnov – Černá hora. V České republice je možné stanici naladit na internetu a od ledna také ze satelitu Astra na pozici 19,2 stupně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související