Rozhlasová stanice Welle 1 plánuje vstup do celoplošného vysílání DAB+ v Rakousku

8. leden 2021

Rakouská rozhlasová síť DAB+ Austria by mohla do budoucna rozšířit nabídku o několik dalších programů. Stanice Welle 1 určená primárně pro posluchače v Salzburgu, má nabídku obohatit v krátkodobém horizontu.

Rozhlasová stanice Welle 1, jejímž hlavním regionem působení je Salzburg, plánuje vstoupit do celoplošného vysílání DAB+ v Rakousku. Informaci přinesl portál radioWOCHE.de. Odpovídající oprávnění již vysílateli udělil mediální regulátor KommAustria. Stanice by se stala součástí programové nabídky multiplexu DAB+ Austria, který svým signálem zasahuje částečně i některé regiony České republiky, jako je Jihočeský kraj, Vysočina nebo Jihomoravský kraj. Očekává se, že distribuce programu by mohla začít ještě tento měsíc.

Portál radioWOCHE.de přinesl i další povzbuzující zprávy pro ty, kteří se nacházejí v dosahu signálu celoplošné rozhlasové sítě. V multiplexu DAB+ Austria by se mohly objevit ještě další tři stanice, záleží však na tom, zdali nakonec dojde k podpisu distribuční smlouvy. Nové rozhlasové kanály se již objevily, případně ještě objeví také v rozhlasové síti CityMux Wien II. Od konce roku 2020 je součástí programové nabídky stanice Lounge.fm, zařazení do tohoto balíku plánuje i Schlagerradio, které bude odnoží programu Gute Laune TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související