RTVS vrátí na obrazovky sportovní okruh v příštím roce, má odstartovat do olympiády

12. prosinec 2019

„Chceme přispět k tomu, aby se sport a aktivní pohyb více dostaly do běžného života, zejména té nejmladší generace, ale i lidi v produktivním věku a seniorů," uvedl ředitel Sekce sportu RTVS Matej Hajko.

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS spustí čtvrtý okruh s názvem Šport v příštím roce. S odvoláním na středeční zasedání Rady RTVS o tom informovala agentura TASR. Stanice odstartuje buďto v červnu, v případě, že tamní fotbalisté postoupí na Euro 2020, nebo se zahájením letní olympiády v Tokiu. Podle agentury TASR má být posláním nového kanálu změna pohledu na sport.

„Chceme přispět k tomu, aby se sport a aktivní pohyb více dostaly do běžného života, zejména té nejmladší generace, ale i lidi v produktivním věku a seniorů," uvedl ředitel Sekce sportu RTVS Matej Hajko. Čtvrtý okruh si klade za cíl také slovenský sport podporovat a chce se věnovat také novým a netradičním odvětvím. V uplynulých letech se o stejné poslání snažila privátní stanice 213, televize však nakonec zkrachovala.

Největší otazník visí aktuálně nad distribucí stanice Šport. Spolu se startem okruhu Trojka, který budou moci diváci sledovat od 22. prosince, dojde k některým změnám na satelitu i v pozemním vysílání. Na družici Astra byla doposud datová kapacita dělena mezi programy Jednotka HD a Dvojka HD, nově se k nim přidá ve standardním rozlišení Trojka.

Ve veřejnoprávním multiplexu 3 bude odstraněna Dvojka HD a objeví se zde nový okruh RTVS, avšak také pouze v SD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související