Sportovní televize na Slovensku jsou zakleté, šéf RTVS Rezník ale tvrdí, že okruh Trojka opět spustí

24. červen 2019

Stávající generální ředitel veřejnoprávního média měl znovuobnovení třetího okruhu ve svém kandidátském projektu. Co by stanice vysílala, ale není jasné. Má jít o kombinaci sportovního obsahu a zaměření na zdravý životní styl.

Řadě sportovních kanálů se na Slovensku nedařilo. Vzpomenout můžeme namátkou okruhy Slovak Sport, 213 nebo Trojka, který provozovala samotná veřejnoprávní televize STV. Právě o obnovení posledního z nich hovoří dlouhodobě stávající generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník. Plán znovu spustit okruh Trojka Rezník zopakoval na zasedání Výboru Národní rady Slovenské republiky pro kulturu a média, které se konalo v polovině června a citovala z něj agentura TASR. Poslankyně Renáta Kaščáková projekt zpochybnila: „Čím to bude nové a co to přinese, když diváci mají k dispozici mnoho sportovních programů?“

V současné době bohužel není prozatím známé, kdy tematický okruh odstartuje. Jaroslav Rezník, který ho měl jako jeden z bodů svého kandidátského projektu na šéfa RTVS, ho chce se svým týmem profilovat jako stanici zaměřenou nejen na sport, ale také zdravý životní styl. „Pokud ho budeme mít, na Dvojce můžeme rozvíjet koncepčně linii programu pro děti a mládež, artový program a bude také více prostoru na vysílání v jazyce národnostních menšin,“ konstatoval Rezník, který stanici původně plánoval spustit již s letošním hokejovým šampionátem. RTVS měla tehdy jedinečnou možnost zahájit jeho vysílání v domácím prostředí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související