Satelitní služba Skylink může změnit programy bez varování, upozorňuje regulátor

18. červenec 2017

„O změnách zákazníky vždy dopředu informujeme a tyto informace k nim jdou vždy několika cestami,“ uvedl pro web Digitální rádio mediální zástupce Skylinku Marek Němec.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) upozorňuje ve své pravidelné měsíční monitorovací zprávě klienty operátora Skylink, že jeho provozovatel může měnit nově programovou nabídku bez toho, aniž by na to zákazníky musel upozornit. „M7 Group S.A., poskytovatel služby Skylink, zveřejnil nové všeobecné podmínky, účinné od 1. července. Všeobecné podmínky se týkají od tohoto data všech nových zákazníků a na stávající zákazníky dopadají od začátku nového aktivačního období,“ upřesnil regulátor.

„Podle ustanovení nových všeobecných podmínek může poskytovatel měnit svou programovou nabídku (zejména počet programů), aniž by byl povinen o tom informovat účastníka,“ doplnil Český telekomunikační úřad. Marek Němec z agentury Weber Shandwick, která Skylink mediálně zastupuje, webu Digitální rádio sdělil následující: „O změnách zákazníky vždy dopředu informujeme a tyto informace k nim jdou vždy několika cestami, mimo jiné v newsletteru a našem magazínu.“ Podle jeho slov není v zájmu operátora, aby svévolně měnil svým klientům programovou nabídku.

autor: lukpo
Spustit audio